Waarom een GIS viewer?

Een GIS, of Geografisch Informatie Systeem, geeft informatie weer op een online kaart, en biedt hulp bij het krijgen van een goed inzicht ter plekke. Die informatie kan bijvoorbeeld zijn dat er huizen staan, dat er kabels onder de grond liggen of dat er een wijkcentrum ligt. Een GIS haalt die informatie uit openbare en eigen databases. Juist het combineren van verschillende data levert waardevolle informatie en inzichten op.

 

Jouw online kaart helpt anderen

Met de Tailormap GIS-Viewer kan je als beheerder of gebruiker van de openbare ruimte heel veel relevante informatie ontsluiten en zichtbaar maken in de online kaart. Die gecombineerde informatie helpt collega’s, klanten en jezelf makkelijk informatie te vinden, te gebruiken en beslissingen op te baseren.

Eindeloze mogelijkheden

Welke vragen Tailormap je kan helpen beantwoorden? Dat is veel te veel voor een uitputtende lijst. Maar denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Hoeveel panden staan er in een gebied dat onder water dreigt te lopen?
  • Hoe dicht staan de kinderdagverblijven in deze stad bij plaatsen waar de lucht vervuild is?
  • Waar is ruimte voor windmolens, zonneparken of nieuwe netwerken voor de energietransitie?
  • Voor welke locaties in deze stad kan een vuurwerkvergunning aangevraagd worden?
  • Hoe verhoudt zich de leeftijdsopbouw in wijken met de plaatsing van AED’s?

Heb je vragen over de toepassingsmogelijkheden van  voor je eigen organisatie? We staan je graag te woord. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Open source inside

Tailormap is ontwikkeld door B3Partners, een bedrijf dat zich volledig richt op de toepassing van GIS in de bedrijfsvoering van overheden en bedrijven. In meer dan twintig jaar hebben wij een bewezen reputatie opgebouwd op het gebied van open standaarden en opensourcesoftware. We bouwen voort op wat elders is ontwikkeld, en leveren verbeteringen daar ook weer aan terug. Onze eigen expertise en ontwikkelde componenten delen is onderdeel van onze missie. Voor onze klanten levert dat belangrijke voordelen op zoals leveranciersonafhankelijkheid, duurzame producten en kostenbesparing.

B3Partners is de ontwerper en bouwer van een aantal eigen omvangrijke opensourceprojecten. Naast Tailormap is dat met name BRMO geogegevensmagazijn. Deze software is, naast een aantal kleinere tools, beschikbaar via Github.com/B3partners. Natuurlijk dragen we ook bij aan de ontwikkeling van andere opensource-initiatieven, met name binnen OSGeo projecten zoals Geotools en GeoServer. De bestaande Tailormap (5.8) is een herontwikkeling van Flamingo GeoCMS, veel gebruikt bij overheden in Nederland. De compleet vernieuwde Tailormap, met een eerste release in het najaar van 2022, is ook weer een open ontwikkeling: vanaf 2023 zijn ook bijdragen van anderen daarin weer welkom (maar we zetten de basis eerst graag zelf even helemaal goed).

 

Ondersteuning

Tailormap biedt extra mogelijkheden zoals:

  • Professionele support en helpdesk
  • Beschikbaar als service in de Cloud
  • Beschikbaar in Nederlands en Engels (andere talen op aanvraag)
  • Werkt met internationale kaartprojecties
  • Voorzien van configuraties voor een snelle start

Vragen over de technische mogelijkheden en specificaties van de van Tailormap kunt u telefonisch of per email stellen.

maxbox